TR
Sözleşme

KİRALAMA KOŞULLARI


Sürücü Bilgisi

Kiralayacağınız aracı yalnızca rezervasyon formunda belirtilen kişi tarafından kullanabilir. 3. kişiler tarafından aracın kullanılması halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir.

Sürücü Yaşı ve Ehliyet

Sigorta şartları gereği Araç kiralayabilmeniz için Ehliyet yaşınızın minimum 2, kişisel yaşınızın ise minimum 21 olması gerekmektedir.

Ek Sürücü

Ek sürücü tanımlaması günlük ek bir ücrete tabidir. Ek sürücünün de ana sürücü için belirtilen yaş ve ehliyet kriterlerine uygun olması gerekir. Kiracı dışında aracın başkası tarafından kullanılabilmesi ancak sürücü belgesi ve kullanım yaşı kurallarına uygun sürücülerin geçerli kimlik ve ehliyetlerinin sözleşmede yer alması ile mümkündür.

Araç Kiralama Süresi

Araç kiralama süresi minimum 24 saat. 24 saatten daha az süreli kiralamalarda 24 saat ücreti uygulanır.

Kilometre Sınırı

Kiralaman aracın rezervasyon ekranında bulunan KM sınırları geçerlidir. Km sınırı aşımlarında ise Üye İşyeri tarafından hazırlanan Kiralama sözleşmesindeki Km aşım bedeli uygulanır.

Ödeme Koşulları

Araç rezervasyonu yaparken ön ödeme tutarını ya da tamamını kredi kartınız ile ödemeniz gerekir. Ön ödeme yöntemini seçerseniz kalan bakiyeyi kredi kartı veya nakit olarak araç tesliminde Üye işyerine ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ve ehliyetinizi mutlaka aracınızı teslim alırken yanınızda bulundurmanız gerekir.

Findeks:

Araç kiralama esnasında, kiralayan kişi ile ilgili Findeks sorgusu yapılabilmektedir. Kiralayan kişinin Findeks uygunluğunun yeterli olması durumunda kiralama hizmeti sağlanabilmektedir. GAARAJ Findeks uygunluğu yeterli olmayan müşteriye araç kiralama yapmama hakkını saklı tutar.

Provizyon / Depozito

Araç kiralama esnasında oluşabilecek ödenmemiş trafik cezaları, eksik yakıt, sigorta kapsamı dışındaki hasarlar için kira ücretinin dışında kredi kartınızdan teminat depoziti olarak provizyon bloke edilir. Aracın sorunsuz iade edilmesi durumunda söz konusu teminat tutarı bloke uygulanan kredi kartından 10 ile 20 gün arasında kaldırılır. Provizyon, belirli bir tutarın kredi kartı üzerinde bloke edilmesidir. Kredi kartınızın kullanılabilir limitini azaltır ancak harcama olarak yansımaz. Bunun için kiralama başlangıcında sürücünün adına olan minimum 6 ay geçerli ve kullanılabilir limiti olan kredi kartı bilgileri araç kiralama kontratında olması gerekmektedir.

HGS ya da OGS Geçişleri

Araçlarımızın tamamında HGS ya da OGS bulunmaktadır. Bu sayede paralı otoyollardan otomatik olarak geçiş yapabilirsiniz. HGS ya da OGS için ekstra bir ücret talep edilmez. Yapmış olduğunuz ücretli geçişler araç iade esnasında geçiş kullandığınız kadar HGS ya da OGS ücreti üye işyerimiz tarafından sizden tahsil edilir.

Arıza

Araçlarda kullanıcı hatası ile oluşan arızalardan Kiracı sorumlu tutulur. Araçlarda oluşan kullanımdan kaynaklanmayan mekanik arızalar kasko kapsamında olmamakla birlikte üye işyerinin sorumluluğundadır.

Sigorta ve Güvenceler

Kiralık araçların tamamı Rent a car (Muafiyetli) kaskoludur (Muafiyet bedelleri araç teslimi esnasında size bildirilecektir). Kasko, kiralanan araçta meydana gelen maddi zararları ve hırsızlık gibi zararları teminat altına alan bir sigortadır. Yine 3. şahıslara gelebilecek zararlar Trafik Sigortası limitleri dahilin de koruma altındadır.

Sigortanın geçerli olabilmesi için;

Olay yerinde detaylı olarak en az 7 adet olay yeri fotoğraflarının üye işyeri ne teslim edilmesi gerekir.

Trafik ve alkol raporlarının kaza anında tutulması ve 24 saat içinde aracın kiralandığı üye işyerine teslim edilmesi gerekir.

Kaza, çift taraflı ise; çift taraflı kaza tutanağı ıslak imzalı olarak, karşı tarafın ruhsat fotokopisi, sigorta poliçesi fotokopisi, ehliyet fotokopisinin kaza mahallinde iken kiracı tarafından temin edilmesi gerekir.

 

Aşağıdaki hallerde sigortadan yararlandırma teminatı geçersiz olacak ve oluşacak zarar sigorta kapsamı dışında kalacaktır;

Kira süresinin bitmesine rağmen aracın iade edilmemesi,

Araçta taşınan bir yükün hasara veya kazaya sebep olması,

Aracın alkollü, uyuşturucu etkisi altında, yasal hız sınırları dışında kullanılması,

Kiracının %100 kusurlu olarak tek taraflı kaza yapması,

Rapor tutulmaması veya eksik ya da geçersiz evrak teslim edilmesi,

Aracın kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması,

Zorunlu haller (Hastane raporu olmaksızın) dışında kaza yerinin terk edilmesi, Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması (aracın yüksek motor harareti ile kullanılması, kötü yol şartları veya patlak lastik üzerinde yürünmesi, araca yanlış yakıt doldurulması ve benzeri diğer durumlar),

Aracın trafik kuralları dışında kullanılması (yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer ihlaller), aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması,

Meydana gelmiş bir kaza anında veya çalınma durumunda üye işyerine verilecek olan irtibat telefonlarına bildirilmemesi,

Aracın dikkatsiz ve tedbir alınmaksızın kullanılması (yağışlı havalarda yol şartlarına göre hız ayarlamasının yapılmaması, öndeki aracın en az emniyet mesafesinden takip edilmemesi ve benzeri diğer kullanımlar),

Meydana gelen bir kazada ilgili makamlardan 24 saat içerisinde gerekli raporların (trafik ve alkol raporu) alınmaması,

Aracın çalınması durumunda orijinal anahtarının teslim edilememesi

Aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması,

Yalnızca Lastik, cam veya farda hasar meydana gelen hasarlar Kaza Sigortası içerisine dahil değildir.

3. şahıslara verilen hasardan doğacak maddi tazminat tutarları, mecburi mali mesuliyet sigortası teminatı kapsamında teminat altındadır. Teminat sınırları dışında kalan tutarlar için müşteri kendisi sorumludur.

Teslim ve İade

Kiralanan araç yalnızca Rezervasyonda belirtilen adreste teslim edilir ve Rezervasyonda belirlenen adreste iade edilmelidir. Aracın belirlenen teslim saatinden geç teslim edilmesi durumunda 1 günlük kira ücreti tarafınızdan tahsil edilir. Aracın belirlenen teslim saatinden erken teslim edilmesi durumunda herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

Uçuş Bilgileri

Aracınızı havalimanından teslim almak üzere kiralama yapmış olmanız durumunda, uçuş bilgilerinin Gaaraj’ a bildirilmesi müşterinin sorumluluğundadır. Kiralama sırasında uçuş bilgileri belli olmasa dahi, aracın teslim alınmasına en geç 24 saat kala e-posta yoluyla uçuş bilgileri iletilmelidir.

Araç Yakıtı

Kiralanan aracın teslim edildiği yakıt seviyesinde iade edilmesi gerekmektedir. Fazla yakıtla dönen kiralık araçlarda yakıt iadesi yapılmaz. Eksik yakıt olması durumunda, yakıt ücreti ve hizmet bedeli tahsil edilir.

Rezervasyon İptali ve Değişiklik

Rezervasyon değişiklikleri, üye işyerlerinin araç ve program uygunluğuna göre yapılmaktadır.

Rezervasyon değişikliğinde;

Kiralama başlangıç saatinden 48 saat öncesine kadar, araç değişikliği fiyat farkı gözeterek yapılabilir,

Yurtdışı Çıkış İzni

Kiralık araçlar ile ülkeler arası geçiş yapılamaz.

Muadili / Benzeri Araç

Sistemde görmüş olduğunuz araçlar, sadece o tarihler arası müsait olan araçlardır. Üye işyerinin elinde olmayan nedenlerden dolayı, (kiralık araç bir önceki müşteriden geç veya hasarlı dönmüşse, teknik arıza, zorunlu haller vb.) kiraladığınız aracın yakıt, vites ve araç segment durumunu göz önüne alarak benzeri veya üst sınıf araç verebilir.

Güvence

Kiracı olarak, eğer herhangi bir konuda hala memnuniyetsizliğiniz bulunmaktaysa ve şikâyet talebiniz varsa şikâyet mektubunuzu ve taleplerinizi kiralama süresi bittikten sonra müşteri hizmetleri servisimize [email protected]’ a yazılı olarak göndermeniz gerekmektedir. Size yardımcı olabilmemiz için e-postanızla birlikte rezervasyon numaranızı ve rezervasyonunuza ilişkin tüm dokümanları göndermeniz gerekmektedir.

Önemli Bilgiler

Yukarıda içeriği belirtilen başlıklar haricindeki diğer kiralama koşulları, araç teslimi sırasında Gaaraj yetkilisi tarafından imzanıza sunulacak şekilde size tebliğ edilir. Lütfen aracı teslim almadan önce size sunulan belgeyi okumayı unutmayınız.

 

whatsapp gsm
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et